München, 05.07.2024 13:00 bis 0:00
Die RG München besucht das TUM Venture Lab Food-Agro-Biotech am TUM Food and Agro Center for Innovation and Technology (FACIT) in Weihenstephan. Hier erfahren wir, wie die TUM Startups unterstützt und wie dies speziell im Bereich FAB geschieht. https://www.tcf.tum.de/en/facit/venture-lab-fab/
Nach dem “offiziellen” Teil des Programms gehen wir zusammen entweder, je nach Wetter, in einen nahegelegenene Biergarten oder werden im Venture Lab verköstigt.
Unser Gastgeber ist Managing Director Dr. Ing. Roman Werner (Sohn eines DAAD Alumnus). Das Selbstporträt des Venture Labs lautet wie folgt: „The TUM Venture Lab FAB mission is to become Europe’s top breeding ground for agricultural, food technological and biotech business start-ups. This incubation hub fosters interdisciplinary innovations in the life sciences from genetic and biological research to production and processing technologies. We support ideas pertaining to agriculture, food, beverages, nutrition, forestry, biotechnology or applied life sciences. Hence, we operate in one of the hottest venture areas, considering for example the climate-driven challenges in agriculture and forestry, as well as the impact of nutritional habits on public health.“
Kontakt: fk-muenchen@daad-alumni.de